Kleine bedrijven hebben ook grote wensen.

IT (automatiserings)-kosten

Certified Small Business Specialist

Hoe bespaar je daarop?

Een open deur? Niet echt. Op dit moment kunt u kiezen uit verschillende oplossingen:

· Peer to peer:
u heeft een paar computers en die verbindt u met elkaar, via een draadje of via wireless.

· Synology NAS:
een “gepimpte” harddisk om data toch centraal te kunnen opslaan. De Synology heeft daarnaast nog heel veel extra’s

· Windows Server 2016 Essentials:
Eén deel binnen het bedrijf en één deel in de “cloud”. Het e-mail gebeuren ligt in de cloud maar uw data blijven binnenshuis.

 

Welke van bovenstaande oplossingen u ook kiest, uw netwerk zal op de juiste wijze ingericht moeten zijn. Alleen dan is besparing mogelijk.
Elk onderdeel in uw netwerk dat op dit moment hapert, zal vervangen of opnieuw ingericht moeten worden. Vele improductieve uren ontstaan door een paar slecht functionerende onderdelen.

 

Heeft u op dit moment een netwerk dat te weinig kan, dan gaat u ook veel improductieve uren creëren doordat u te veel bezig bent met het opstarten van allerlei services.

Een voorbeeld:

U heeft 4 computers op de zaak staan die onderling verbonden zijn. Een keer in de maand moet u updates installeren (dat kan geheel automatisch maar dat heeft in het verleden nogal eens problemen veroorzaakt). U moet deze taak dus 4x uitvoeren. Doet u dat niet, bent u zeer kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf geworden!

Oplossing:

Met Windows Server 2016 Essentials beheren wij centraal voor u de installatie van de updates.

 

 

1. De juiste installatie

Het netwerk dat op uw zaak staat, is inmiddels onmisbaar geworden. Automatisering vereenvoudigt en versnelt uw werkzaamheden. Belangrijke redenen om er zuinig op te zijn…

 

Zijn we dat dan ook?

 

Nee, erg vaak maken we mee dat er zomaar een cd-tje, dvd-tje of USB stick in geduwd wordt waarmee er even een programmaatje wordt geďnstalleerd. “De computer moet dit aankunnen, daar hebben we het ding toch voor”.

 

Daarom onze Status Quo:

 

We richten de computer in met die programmatuur die u  wilt gebruiken, leggen deze inrichting vast via een ShadowProtect (zie elders op deze site) image en bij elke aanpassing van de Status Quo (dus ook het doorvoeren van een patch/update) hebben we een goede image achter de hand.

Deze werkwijze levert gegarandeerd minder improductieve uren op: besparing!

Doordat de computer niet vervuild wordt met “onzakelijke” software zal de snelheid van de computer optimaal zijn. Uw computer wordt met het verstrijken van de maanden/jaren toch al trager.

 

2. De Status Quo

Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig als vanzelfsprekend goed met een computer om kan gaan, de praktijk is vaak anders.

 

U kunt honderden uren op jaarbasis besparen door samen met de gebruiker de processen door te lopen die hij/zij dagelijks honderden keren gebruikt. Door samen te zoeken naar de snelste manier van werken heeft u beiden veel verdiend.

 

Train uw gebruikers ook in het signaleren van verbeteringen binnen het computer netwerk. Alle taken die veelvuldig dezelfde handeling vereisen, kunnen wellicht sneller..

 

 

 

3. Trainen gebruikers

Bij bijna al mijn klanten zijn we tegen een passende vergoeding hun remote beheerder.

Het is onze taak om het netwerk up and running te houden. Hoe minder het netwerk uit de lucht is, hoe meer productieve uren gedraaid kunnen worden. Afgelopen jaar hadden we overall een uptime percentage van 99,7%!

Om een dergelijk percentage te kunnen halen, werken mijn klanten graag mee om bovenstaande drie punten zo goed mogelijk in te vullen.

 

Mijn klanten zien mij als een onderdeel van hun bedrijf en dat maakt de samenwerking perfect.

 

 

 

4. Remote beheer